Fri fragt til pakkeshop ved køb over 499 kr.

Fairtrade

I de seneste par år er Fair Trade bevægelsen og mere specifikt Fairtrade-mærket eksploderet. Fair Trade er nu det mest genkendelige symbol for en fair handel, og det har bidraget til at øge forbrugers bevidsthed om de problemer, som landmændene står over for i udviklingslandene. Stigningen i samvittighedsfuldt forbrug er hovedsagelig sket takket være Fair Trade bevægelsen og dens bestræbelser for at gøre flere fairtrade produkter mere tilgængelige.

For landmændene giver Fair Trade bevægelsen et sikkerhedsnet, der garanterer en minimumspris for deres produkter. En fair pris, der giver dem mulighed for at dække udgifter og leveomkostninger, og som ikke kun beskytter dem mod svingende råvaremarkeder, men også mod skrupelløse opkøbere. Og at fremme arbejdernes velfærd, miljøhensyn og bæredygtighed er uvurderligt.

Selvom vi helhjertet støtter principperne om fair trade, er der et par større hindringer, som forhindrer os i at fremstille og sælge Fair Trade chokolade.

Det er simplethen ikke muligt for en virksomhedejet kakaoplantage som vores Rabot Estate at blive Fair Trade certificeret. Det er kun mindre farme, som er berettigede.

Kvaliteten og omfanget af Fair Trade kakao og chokolade er yderst begrænset. Vores produkter differentierer sig ved at udforske de diskrete nuancer bestemt af oprindelse, kvalitet og sortiment af kakaobønnen. Så at bruge Fair Trade kakao vil være et kompromis med vores mål om at skabe chokolade af høj kvalitet.

Vi har derfor brug for en bredere tilgang, der passer til vores kærlighed for fin kakao, og som tillader os at fortsætte med at fremstille kreativ chokolade. Det arbejde, vi gør, supplerer og går ud over omfanget af Fair Trade.