Gratis DK levering ved afhentning i pakkeboks.

Colombia

Colombias Sierra Nevada region har verdens højeste kystnære bjergkæde, lige midt i Caribien, med frugtbare dale, som er perfekte til at dyrke kakao. Det er også hjemsted for nogle af verdens fineste kakaosorter, der er blevet dyrket af lokalbefolkningen i århundreder.

Vi sourcer vores kakao i regionen gennem Carlos Velasco i Cacao de Colombia. Det er en organisation, der samarbejder med mere end 200 lokale kakaodyrkere for at hjælpe dem med at bevare en retfærdig andel af den værdifulde og enesående kakaoarv i Colombia. De fungerer som bro mellem os hos Hotel Chocolat og god kakao ved at arbejde tæt sammen med lokale kakaodyrkere og kooperativer for at source den bedste kvalitet af bønner til en fair pris.

Kakaodyrkerne står over for udfordringer som:

  • Lave interne markedspriser.
     
  • Manglende incitament for producenterne.
     
  • Manglende viden og infrastruktur for at få mest muligt ud af nogle af verdens bedste kakaobønner.

Cacao de Columbia har leveret teknisk bistand og et stabilt marked til kakaodyrkerne i Sierra Nevada regionen siden 2012. Organisationen træner kakaodyrkerne i at dyrke sund kakao af en god kvalitet og med højt udbytte. I 2015 etablerede de en kakaoskole, hvor de skaber best practices, underviser producenterne gennem deres model-farme, fx om hvordan våd kakao skal behandles.

Organisationen, som hjælper kakaodyrkerne til at identificere høj kvalitet af kakaosorter og giver træning for at forbedre kvaliteten og produktionen. Dette har også forbedret livskvaliteten for kakaodyrkerne, som har en 72% højere årlig indkomst end tidligere.

Bønner herfra har noter af røde bær, citrus og tørrede figner og rosiner med en sød aroma.

Fakta

Våd kakao

Friske kakaobønner lige fra skallen. Når du åbner dem, er de tydeligt lilla og bitre, mens de er omgivet af en sødlig og frugtagtig kakaopulp.

Tør kakao

Kakao som er klar til at blive lavet til chokolade. Den er blevet fermenteret i sin frugtagtige pulp, så det meste af smagen nu er indkapslet i bønnen. Den er stabil, tør og transportabel.

Organisationen, som hjælper kakaodyrkerne til at identificere høj kvalitet kakaosorter og giver træning for at forbedre kvaliteten og produktionen. Dette har også forbedret livskvaliteten for kakaodyrkerne, som har en 72% højere årlig indkomst end tidligere.

Bønner herfra har noter af røde bær, citrus og tørrede figner og rosiner, med en sød aroma.

» Gå til chokoladeguiden