Fri fragt til pakkeshop ved køb over 499 kr.

Ecuador

Vores bønner fra Ecuador kommer til os gennem Vincente Norero ved Camino Verde Cacao, som arbejder med et fællesskab på ca. 40 medlemmer, der er valgt på baggrund af deres organiske dyrkningsmetoder og de arbejdsbetingelser, som er på deres plantager. Organisationens fokus er på at beskytte smagsprofilerne og udviklingen af bønnerne.

Kakaodyrkerne og de organiske organisationer, som Camino Verde arbejder sammen med, modtager teknisk hjælp og træning i høstsæsonen, teknisk hjælp efter høsten, ordentlige procedurer til behandling, reducere post-høst tab, visuel inspektion af gæringen, cut tests og smagsprofiler.

Camino Verdes kakaospecialister værdsætter bønnerne fra Calceta for deres utrolige genetiske arv og smagsprofiler. Byen ligger i hjertet af Ecuadors Manabi provins, som er kendt for sine Nacional træer lige så vel som for sine uberørte natur og bjerge.

I 2017 var klimeforholdene særligt gunstinge for kakaoen i regionen. Våde bønner blev sendt til Camino Verdes post-høst central for fermenteringen, så de kunne opnå det fulde potentiale gennem en af de meste innovative kakaofermenteringsteknikker i Sydamerika. Resultetet: en nøddeagtig kakao med en frugtig eller blid blomstersmagsprofil, som vi anvender i vores chokolade.

Fakta

Våd kakao

Friske kakaobønner lige fra skallen. Når du åbner dem, er de tydeligt lilla og bitre, mens de er omgivet af en sødlig og frugtagtig kakaopulp.

Tør kakao

Kakao som er klar til at blive lavet til chokolade. Det er blevet fermenteret i sin frugtagtige pulp, så det meste af smagen nu er indkapslet i bønnen. Den er stabil, tør og transportabel.

Efterspørgslen efter bønner fra Manabi-regionen har betydet, at Camino Verde på det seneste har startet et samarbejde med tre forskellige organisationer for at lære mere om, hvad de forskellige egne betyder for den endelige smag i kakaoen. Fx har bønner, der dyrkes i Manabi en nøddeagtige noter, bønner dyrket i bjergene har mere frugtige noter og dem, der dyrkes nær kysten, har mere blomsteragtig noter. Dette arbejde fortsættes.

» Gå til chokoladeguiden