Fri fragt til pakkeshop ved køb over 499 kr.

Ghana

Vi hjælper mere end 1.200 kakaodyrkere i Ghana ud af fattigdom. Vi har tilmeldt mere end 1.200 kakaodyrkere med mindre landbrug til vores Enganged Ethics Program. Kakao er kernen i Ghanas økonomi, men alt for mange kakaodyrkere lever i fattigdom. For at hjælpe med at bryde cirklen har vi hjulpet kakaodyrkerne i Nkawkaw kakaoområdet i Ghanas østregion siden 2002 og samarbejder med et dedikeret lokalt team.

Hvordan foregår det?

 • Engageret i 'Boots on the ground' siden 2002 med vores ghanasiske partner Green Tropics Group og støttet af Nyankopa for kakaohandel og Cocoa Horizons Foundation for governance.
   
 • Vores mål: Styrke kakaodyrkerne og skabe betingelser for at løfte dem ud af fattigdom, skabe gunstige betingelser for sundhed og uddannelse.
   
 • Langsigtede partnerskaber giver kakaodyrkerne:
  • Bedre priser
  • Stabil handel
 • Forbedret produktivitet – hjælper kakaodyrkerne til at gro mere kakao og mere effektivt.
   
 • Fællesskabsprojekter fokuserer på sundhed, uddanneslse, børnearbejde og at styrke kvinders vilkår.

Hvad har vi opnået indtil videre?

 • Clean Water Projekter: 5 borehuller nedsænket, 3 mere er planlagt i år.
   
 • Young Farmers Scheme: hjælper unge kakaodyrkere med at starte et landbrug op.
   
 • Model-farms og Cocoa Seeding Planteskoler : Giver træning og planter til kakaodyrkerne.
   
 • Sundhedscenter: vi byggede Osuben’s først, som nu hjælper 5.000 kakaodyrkerne og deres familier.
   
 • Sponsorering og levering af radioprogrammer: Deler best practice og samler fællesskaber.

Ghana: at gøre det rigtige

Vores sundhedsklinik i Ghana behandler nu 900 tilfælde om året.
Omkring 5.000 indbyggere i Osuben plejede at have 8 km til den nærmeste sundhedsklinik og var ofte nødt til at gå derhen eller blive båret, hvis de var for syge. Nu behandler den 100% soldrevne sundhedsklinik mere end 900 tilfælde hvert år – alt lige fra gravide og børn med slangebid, machetesår og malaria. Vi hjælper også kakaodyrkerne og deres familier med at dække omkostningerne til sundhedsforsikring.

Vi lærer unge ghanesere, hvordan de bliver bedre kakaodyrkere.
Det kan være svært for en aspirerende kakaodyrker at komme i gang. I år vil vi have den største gruppe at undervise i vores årlige Young Farmers Support Scheme. En gruppe på 168 elever i alderen 18-32 år vil lære, hvordan de kan styre deres farme for at opnå det højeste kakakoudbytte. Udover træningen vil vi også levere gratis udstyr lige fra kakaoplanter til gummistøvler og macheter.

Vi borer brønde for at give befolkningen rent drikkevnad.
Omkring 6 milliomner mennesker i Ghana er afhængige af overfladevand for at imødekomme deres daglige behov. Det betyder, at mere end en femtedel af befolkningen er udsat for vandbårne sygdomme. At hente vand kan tage timevis, og det er ofte børnene, der gør det – børn som skulle have været i skole. Vi har boret 5 brønde, som giver rent og sikkert drikkevand, og dette år borer vi tre mere. Pengene for de vandflasker, du køber i vores butikker går til vores vandprojekter i Ghana.

Vi har leveret mere end 1,5 millioner kakaoplanter til ghanesiske kakaodyrkere.

Kakaotræer, som giver kakaodyrkerne et godt udbytte, er svære at finde i Ghana. Ved hjælpe af vores egen lastbil, sender vi højkvalitets kakaoplanter til kakaodyrkerne fra vores seks kakaoplanteskoler: 60.000 planter leveret sidste år. 1.5 millioner siden vi begyndte i 2002.

Vi har bygget model-farme for at uddanne kakaodyrkerne og teste nye ideer.

For at forbedre produktiviteten for kakaodyrkning har vi grundlagt tre model-farme i og omkring Nkawkaw kakaodistriktet. De vil hjælpe med at uddanne lokale kakaodyrkere i best practics indenfor plantning, beskæring, høstning, fermentering, tørring, gødning og bekæmpelse af sygdomme. Vi anvender dem også til at teste nye teknikker for at forbedre kakaoudbyttet, lige fra vandning til kompostering til biokul.

Vi hjælper lokalbefolkningen med at opbygge et bedre samfund.

Udover at forbedre kakaodyrkernes indkomst, investerer vi også i fællesprojekter i Nkawkaw, der skal forbedre lokale services, velfærd og infrastrukturen: alt lige fra at bygge en ny vej til at sørge for et ordentligt toilet på en ungdomsskole.

Vi har endda vores eget radioshow.

I UK kalder vi det ’Engaged Ethics’. I Ghana kalder vi det ’Kookoo Kuapon’ – hvilket betyder ’Supremacy in Cocoa Farming’ på Twi, den lokale dialekt i Akan. Vi sponsorerer to Kookoo Kuapon radioprogrammer hver anden uge. Udover at dele ekspertise og rådgivning med hjælp fra Ghana Cocoa Board øger radioprogrammerne opmækrsomheden på de udfordringer, kakaodyrkerne møder, og opfordrer dem til at engagere sig.

Vi køber kun kako fra de kakaodyrkerne, der deler vores værdier.

Hvor end i verden vi køber kakao, leder vi efter mennesker, der har de samme prioriteter, som vi har. Ved at bruge vores egen erfaring som kakaodyrkere i Saint Lucia, er vi i stand til at skære mellemmanden ud og skabe direkte relationer med kakaodyrkerne og derved give dem større fordele. For vores Rare & Vintage sortiment sourcer vi kakao fra landbrugskooperativer og organisationer, der deler vores etiske holdninger i Columbia, Ecuador, Ghana, Honduras og Den Dominikanske Republik.