Fri fragt til pakkeshop ved køb over 499 kr.

Saint Lucia & Rabot

I Saint Lucia samarbejder vi med over 220 farme, som har mere end 500 ansatte. Vi kalder dem for ’Island Growers’. Siden 2006 har vi garanteret at købe hver høst, betale mere for den og give støtte, landbrugsrådgivning og kakaoplanter af høj kvalitet for et højere udbytte og en præmium-kvalitet.

Dette har genoplivet en engang blomsternde kakaoindustri og givet befolkningen incitament til at vende tilbage til kakaodyrkning.

Hvordan gjorde vi det? Vi skar mellemmændene væk, gik direkte til kakaodyrkerne og forpligtede os til at købe deres kakao og betale en præmiumpris for den. Færre mennesker, mindre bureaukrati, lavere omkostninger – derved flere penge tilrådighed til at investere sammen med kakaodyrkerne selv. Vi har holdt vores løfte, og de har fået tillid til os og har geninvesteret i kakaodyrkningen. Vi synes, at med vores tilgang får alle mere ud af kagen. Men det er ikke en hvilken som helst kage – den er større og bedre, fordi den er fremstillet med mindre, billigt sukker, som sløver smagen, men med mere tilfredsstillende og kompleks kakao dyrket efter de højeste standarder og af mennesker, der er blevet kompenseret for det fine arbejde, de udfører.

Den høje kvalitet og stabiliseringen af markedet har givet lokalbefolkningen flere penge og en tillid til at gøre alt lige fra at investere i deres farme til at købe biler, forbedre deres huse og sende børnene på uddannelse. Og sammen har vi placeret vores smukke Saint Lucia kakao i spotlyset – øens anerkendte Trinitario kakaosort, som har vundet internatioanl anerkendelse.