Fri fragt til pakkeshop ved køb over 499 kr.

Kakaoguide

CHOCOLATIER 
En specialist uddannet i eller er selvlært ekspert i chokolade og hvordan man kan bruge chokolade i gastronomien. I Danmark kan man blive udlært Chocolatier

CONCHING 
En mekanisk ælteproces, der forbedrer tekstur og smag af chokolade. Conched tid er den mængde timer, chokoladen tilbringer i denne proces, og kan variere fra 12 timer til 120 timer.

COUVERTURE 
Det grundlæggende chokoladeprodukt. Det kommer i store faste blokke eller i flydende form. En chocolatier omdanner couverturen til formede stænger eller fyldte chokoladeopskrifter.

CRIOLLO 
En af de mest berømte fine kakaosorter. Den er kendt for sin delikate smag og også den mest modtagelige for sygdom og en af ​​de sværeste at dyrke med succes. Navnet er afledt af det spanske for "indfødt", der går tilbage til, da spaniolerne først ankom til Mellemamerika.

‘ENGAGERET ETIK’ 
Det navn, vi giver vores ‘roll-up-your-sleeves-and-get-involved’ etiske program, som giver bæredygtig støtte til kakaobønder i Ghana og Saint Lucia.

ENKEL CÔTE 
Høstet fra et klart defineret enkelt voksende område, mindre end en hel ejendom, og med de samme terroir-forhold, f.eks. Marcial og Pépinière côtes ved Rabot Estate.

ENKEL ESTATE 
Kakao dyrket på et enkelt navngivet gods. Kakaoens karakteristiske smag er direkte påvirket af terroiret (eller miljøet), hvori det dyrkes. Smagen varierer fra høst til høst og kan let smages i den chokolade, de producerer.

ENKEL OPRINDELSE 
Kakao dyrket i en enkelt region eller et land, hvis karakteristiske smag er direkte påvirket af denne terroir (eller miljø). Smagen vil være mindre varieret end enkelt ejendom, såsom Saint Lucia Island Growers chokolade sammenlignet med Rabot Estate.

‘ENROBING’ 
En proces, hvor individuelle chokolader får en ydre chokoladebelægning ved at blive ført gennem et vandfald af smeltet chokolade.

FERMENTATION 
Et af de vigtigste trin i kakao høst processen, hvor den søde masse fra kakaopulpen opvarmes og skaber en kemisk ændring i bønnerne, hvilket gør dem mindre bitre og begynder at smage lidt som chokolade.

FORASTERO 
En af de mest brugte kakao-afgrøder (80%). Den har en robust smag, antages at have sin oprindelse i Amazonas. Oftest forbundet med kakao i bulk fra Vestafrika, selvom den fine kakao fra Ecuador også er Forastero. Ordet forastero stammer fra det spanske for "udlænding", da det stammer fra uden for de mellemamerikanske handelsregioner.

GANACHE 
En blanding af chokolade og fløde, med en fløjlsagtig glat konsistens, som fylder en trøffel. Angiveligt skabt, da en lærling fra det 19. århundrede bankede lidt fløde i et karbad chokolade. 

GIANDUJA 
En blanding af chokolade, meget finmalet hasselnødder og sukker, typisk silkemyk i tekstur - meget glattere end en typisk pralin.

KAKAO TRÆ
Navn, der er givet til træet oKakao træet (Theobroma cacao) er cirka 6 meter højt. Det stammer fra Amazonas området i Sydamerika, og er siden blevet plantet i andre tropiske egne. Bønnerne bliver dannet i dets frugt - bælgen - hvorfra chokolade er lavet. 

KAKAO BØNNE 
Den del af kakaotræet, der findes inde i bælgene, der bruges til at fremstille chokolade.

KAKAO SMØR 
Det naturlige vegetabilske fedt i en kakaobønne. Smøret ekstraheres ved formaling og pres af bønner. Kakao smør smelter ved kropstemperatur, hvilket giver chokolade den berømte sanselige struktur, og dens luksuriøse mundfølelse. Cirka 50% af en bønne består af kakaosmør. Det fås i specialforretninger og online.

KAKAO ‘ESTATE’ 
Et dedikeret område, der er specialiseret i dyrkning af fin kakao, typisk findes i Caribien og Central- eller Sydamerika. Vores eget Rabot Estate ligger på den caribiske ø Saint Lucia.

KAKAO FRUGT 
Frugten af ​​kakaotræet. Frugten indeholder normalt 20–40 kakaobønner.

KAKAO MASSE 
Den finmalte pasta af ristede kakaobønner, en meget mørkebrun, halvflydende masse med en fantastisk aroma. Kakaosmøret deri gør det flydende, mens dets kakaopulver giver det farve, smag og aroma.

KAKAO NIBS 
Den lille, crunchy del i hjertet af den ristede kakaobønne, hver består af ca. 50% kakaosmør og 50% kakaopulver. Da de er halvt kakaosmør, smelter de i munden efter et par tyg. Kakaonibs er hvor al smag er samlet.

KAKAO PULVER 
Den mørkebrune del af en kakaobønne - hvad bliver der tilbage, når smøret er presset ud. Pulveret adskilles fra bønnen gennem formaling og presning og har kakao smag og antioxidanter. Noget kakaopulver er alkaliseret. Alkalisering er en proces, der farver mørkere og glatter smagen, ofte for at skjule brugen af ​​ingredienser af dårlig kvalitet. Alkalisering ødelægger også 60–90% af de antioxidanter, der findes i chokolade.

KAKAO ‘SOLIDS’ 
Udtrykket bruges for at beskrive den samlede mængde kakao i chokolade, normalt udtrykt i procent. Vores opskrifter indeholder altid et højere indhold kakao (Solids procenten er høj) for at holde sukkeret nede og lade kakaosmagten virkelig skinne igennem.

KAKAO SKALLER 
Den løse overtræk over bønnerne, der som regel kasseres. Skallerne er dog er fulde af smag og kan bruges som ingrediens eller til infusioner. Vi bruger dem til at fremstille vores kakao Gin, kakao Beer og teaolat.

KAKAO TE 
En traditionel energigivende drink fra Vestindien. Oprettet ved at smelte mosede ristede kakaobønner i mælk. Teen bliver blandt andet serveret på vores Boucan-hotel i Saint Lucia, og i nogle af vores butikker.

HIGH-KAKAO CHOCOLATE
Et udtryk der bruges til at skelne chokolade af høj kvalitet. Chokolade med høj kakao erstatter sukker med kakao. Vi definerer høj-kakao chokolade som: mørk chokolade med mindst 70% kakao, mælke chokolade med mindst 40% og karamel eller hvid chokolade med 35% eller mere. Vores Supermilk chokolade indeholder mindst 65% kakao. Den gennemsnitlige mælkechokolade indeholder 20–25% kakao.

LECITHIN 
En naturligt forekommende planteekstrakt, der hjælper med at glatte chokolade og lade den flyde lettere. Dette gør det lettere for chokoladebehandleren at håndtere, når den smeltes.

PRALINE 
En pasta med knuste nødder, normalt hasselnødder, karamelliseret sukker og chokolade.

RABOT ESTATE 
Vores 140 hektar store kakao ejendom på øen Saint Lucia, hvor vi aktivt hjælper med at genoprette landbrugsøkonomien.

SJÆLDNE OG VINTAGE 
Chokoladestænger med én oprindelse lavet med nogle af de bedste kakao på kloden. Vi producerer dem fra bønne til bar i vores lille batch-roster. 

SUPERMILK 
Cremet mælkechokolade med robuste kakaobærter og mindre sukker end en typisk mørk. Supermilk er vores egen chokoladegenre, lavet med mindst 65% kakao.

TEMPERING 
Den nøjagtigt kontrollerede opvarmning og afkøling af smeltet chokolade for korrekt at krystallisere kakaosmøret indeni, hvilket giver den krævede konsistens og en glat, blank finish.

TERROIR 
Et udtryk hentet fra fransk, der beskriver de miljømæssige påvirkninger, der hjælper med at definere karakter og smagsnuancer af kakao, herunder den geografiske placering, topografien, jordtypen og klimaet.

TRINITARIO 
Dette er en fin kakao-hybrid af Criollo og Forastero, der kombinerer de fremragende smagsoplevelser med den første hårdhed. Cirka 15% af verdens afgrøde, Trinitario blev først oprettet i Trinidad i det attende århundrede og er almindeligt i Vestindien. Det er den dominerende kakao i Saint Lucia og vores Rabot Estate plantage.

TRUFFLE 
En fyldt chokolade med et blødt center, typisk lavet med en hård skal, undertiden støvet med kakaopulver.

VINNOWING 
Vinnowing -også kendt som tærskning er processen med at fjerne skaller fra ristede kakaobønner og lade nibberne males for at fremstille chokolade.