Gratis DK levering ved afhentning i pakkeboks.

Chokoladefabrikken

Det hele begyndte med et kongeligt besøg.
Vi er meget stolte over at annoncerer, at fredag d 7. marts var Rabot Estate vært for et kongeligt besøg af Hans Kongelige Højhed Prinsen af Wales. Prins Charles sammen med Hertuginden af Cornwall besøgte øen for at bekræfte båndene til Storbritannien og for at fremme bæredygtig udvikling, miljøbeskyttelse og unges udviklingsmuligheder.

Ved ankomsten til plantagen inviterede Angus Thirlwell og Peter Harris, medstiftere af Hotel Chocolat, ham på besøg for at tage det første spadestik på grunden, hvor deres chokoladefabrik skulle bygges blandt kakaotræerne. Prinsen blev derefter vist rundt på Rabot Estate og fik en demonstration i kunsten at pode kakaoplanter samt blev inviteret til at smage vores single estate og single origin Saint Lucia chokolade.

Chokoladefabrikken
Chokoladefabrikken i Saint Lucia havde særlig interesse for Prins Charles, da det vendte normal industripraksis på hovedet. Normalt er det kun råvareafgrøder, kakaobønner, der eksporteres, og anden væsentlig værdiskabelse foregår andre steder. Vores fabrik giver os mulighed for at skabe værdi på øen, Saint Lucia, ved at eksportere det færdige produkt, Saint Lucia chokolade.

Lokalproducenten John Modeste, der allerede leverer kakao til Hotel Chocolat, var der for at tage del i begivenheden, da prinsen tog det første spadestik. 'Hotel Chocolat has breathed new life into cocoa growing. Now I know I have a dependable market for my cocoa and am paid a fair price, promptly. In fact I am planting more cocoa and have taken on extra workers to help harvest as much as I can'.

Opmuntring
Angus, der brugte en halv time på at vise Prinsen rundt, sagde, at han havde nogle opmuntrende ting at sige ’His Royal Highness was kind enough to say that he was aware at first hand of the difficulties of making an ethical project like this work and that he was impressed with our progress so far. He also said that he was very interested in coming back to see chocolate being made here, once the factory is up and running. And, although not a big chocolate eater, he did express a preference for our 72% St. Lucia chocolate. In fact, the Prince left with a small supply for himself and made sure that he took some for the Duchess of Cornwall too!’.