Fri fragt til pakkeshop ved køb over 499 kr.

Kakaoplantagen

Rabot Estate er på 140 hektarer og ligger i den sydvestlige del af Saint Lucia nær Soufriére – oprindeligt et fransk område. Vores Rabot Estate er opdelt i 16 forskellige egne eller territorietr med stemningsfyldte navne som L’Hermitage, Ti Jardin, Marcial, Mathilde og Rameau.

Den rige og frugtbare regnskov og vulkanske jord ca. 1000 fod over havets overflade giver tilsammen alle egnene et unikt miljø, der er perfekt til kakaoproduktion, og der er her vores kakakotræer vokser.

Efter at have genskabt Rabot Estate ville vi udbreder regenerationen til lokale kakakodyrkere. Indtil nu har 140 af vores ø’s dyrknings-partnere tilsluttet sig vores kakaoprogram – hvor de kan få gavn af rådgivning og teknisk bistand, levering af høj kvalitet Trinitario kimplanter, og helt essentielt et garanteret marked for hele deres produktion til priser over verdensmarkedspriser. Det næste trin i udviklingen for Rabot Estate var at bygge en chokoladefabrik og begynde at lave chokolade ved hjælp af lokale ingredienser og lokal arbejdskraft. At lave chokolade i Saint Lucia og eksportere den til Storbritannien er en ændring af den normale praksis, som ellers er at tilføre al værdien i Europa. Nu giver vi værdien fra produktet til den voksende kakaoøkonomi.

Vi vil træne lokalbefolkningen i chokoladefremstilling ved hjælp af lokale ingredienser og skabe en hel værdikæde omkring denne nye virksomhed. Vi har allerede valgt vores lokation, og Hans Kongelig Højhed Prins Charles tog det første spadestik under sit seneste besøg på øen. Så hold øje med denne side for flere spændende nyheder om udviklingen.