Gratis DK levering ved afhentning i pakkeboks.

Single-egns chokolade

Vi er stolte over at være verdens første chocolatier og kakaodyrkere, som kan præsentere en single-egns chokolade: Rabot Estate Marcial 70% mørk.

Det er ikke kun et enkelt oprindelsessted (fra et land) eller endda et enkelt område, vi er gået dybere ind i verden af kakao og producerer single-egns chokolade. Fra vores egen plantage i Soufriére på Saint Lucia er det kakao, der er blevet holdt adskilt, efter den plukket og gæret fra en bestemt egn på gården. Den særlige egn, Marcial, er en smuk del af ejendommen nær Rabot-søen med en blanding af 80-100-årige træer og friske nye fireårige træer plantet som frøplanter, der alle bærer den sjældne Trinitarios bønne, som er unik for Rabot Estate. Årets resultat er en kraftfuld chokolade med noter af shirazvin, antik egetræ, ristet kakao og krydrede blommer.

Ligesom en god vin har egnen, fermenteringsteknikker og planteart indflydelse på smagen. Det er anslået, at 80% af smagspotentialet er bestemt af kakaobønnens indre, når den forlader kakaoplantagen. Rabot Estate single-egn Marcial chokolade er en del af vores Rabot 1745 kollektion. Kollektion omfatter kun sjældne og fine kakaovarianter fra verdens mest eftertragtede kakaodyrkende regioner. Der er 18 forskellige chokolader, hver med en særlig karakter og smagsnuance. Etiketten angiver bl.a., hvor længe den var ristet og navnet på den enkelte chocolatier, der har skabt den samt høståret – og afspejler de løbende ændringer, der foretages, afhængigt af hvad naturen bidrager med fra gang til gang. Hver enkelt høst vurderes nøje, inden man beslutter, hvilken opskrift der er bedst egnet og yder kakaoen retfærdighed.

Angus Thirlwell, grundlægger og medstifter af Hotel Chocolat, sagde:
’At Hotel Chocolat we are always looking for original ways to submerge guests into our world of cocoa and unite them with the flavours of the plantation simply, authentically and ethically. I am incredibly proud to be able to say that we planted, grew, harvested, fermented, dried, shipped, roasted, winnowed, conched, tempered, packed and retailed what we believe to be the world’s first single côte chocolate. We are one of the few chocolate makers in the world who actually grow our own cocoa, and have created a blueprint for sustainable cocoa growing on the island of Saint Lucia. As growers and producers we have been able to bridge the vast disconnect between raw agriculture and fine chocolate, marrying our expertise in both areas to make some of the world’s rarest, most sought after cocoa beans into fine chocolate’.